Vereniging voor Publieke Gezondheid en Veiligheid

GGD GHOR Nederland

 

ENGLISH

01 augustus 2014

Tonny van de Vondervoort

nieuwe voorzitter GGD GHOR Nederland

 

Tonny van de Vondervoort is per 1 augustus aangetreden als voorzitter van GGD GHOR Nederland. Zij is de eerste nieuwe voorzitter van de gezamenlijke vereniging van GGD’en en GHOR-bureaus.

 

GGD GHOR Nederland is de nieuwe koepel voor publieke gezondheid en veiligheid. Beide thema’s nog meer met elkaar verbinden, zal dan ook een van de eerste opdrachten van Van de Vondervoort zijn.

 

Tonny van de Vondervoort (64) neemt veel politiek bestuurlijk ervaring in alle lagen van het openbaar bestuur met zich mee. Zo was zij staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in het eerste kabinet Kok, wethouder in gemeente Groningen, gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland en heeft zij in meerdere regio’s de functie van (waarnemend) burgemeester vervuld. Zij heeft persoonlijke affiniteit met democratische waarden, veiligheid en sociaal domein. Dit zijn belangrijke speerpunten van de vereniging. Van de Vondervoort wordt door haar omgeving gezien als koersvast, onafhankelijk, zakelijk, degelijk en in staat ten dienste van het collectief te opereren.

 

Directeur Hugo Backx: “Wij zijn bijzonder verheugd over de aanstelling van Tonny van de Vondervoort. Zij is een bestuurder in de breedste zin van het woord en in staat snel een generalistische analyse op bestuurlijke vraagstukken uit te voeren. Ze is een echte verbinder, van mensen, maar ook van inhoud. Kortom Tonny van de Vondervoort is de goede voorzitter op het goede moment, met goede contacten: een bindend element in de vereniging”.

 

Van de Vondervoort volgt met ingang van 1 augustus 2014 Ed d'Hondt op. d’Hondt, die sinds 2005 voorzitter was, heeft zich jarenlang op een betrokken manier ingezet voor de vereniging en haar stakeholders. In het najaar wordt een officieel afscheid voor d’Hondt gepland.

 

 

Actueel

Kruimelpad > kruimelpad

Blijf op de hoogte

 

 

Nieuws in je e-mail

 

 

RSS-feeds van nieuws

 

 

Nieuwsbrief

Meer actueel

Op deze plaats een bijschrift om de foto te duiden. Op deze plaats een bijschrift om de foto te duiden.

Zoeken

Columns

in diverse Media

Directeuren publieke gezondheid schrijven regelmatig columns in diverse media over zaken die onze gezondheid aangaan.

Handige links

GGD Kennisnet

Instituut Fysieke Veiligheid

Veiligheidsberaad

GGD Reizen

Directeur Publieke Gezondheid

Alles over leefstijlinterventies

VNG

Centrum voor Jeugd en Gezin

Twitter

Home

GGD

Kennisnet

GGD bij u in de buurt

Sitemap

 

© 8-13 Grafisch ontwerpers